Afspraak binnen een week
Klantwaardering 9,1
Medische top specialisten
Uw zorgverzekeraar vergoedt 100%
 
Klantwaardering

Medinova Kliniek Breda
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Breda

Medinova Kliniek Arnhem
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Arnhem

Medinova Kliniek Zestienhoven
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Rotterdam

 
Zorgkaart NederlandPatientenfederatie NPCF

Welke heupoperaties voert Medinova uit?

U heeft last van uw heup?

Pijn in uw heup is erg vervelend. Een oorzaak van deze pijn kan een versleten heup zijn. U voelt dat het gewricht stijver wordt. Ook bij het opstaan doet het pijn (de zogenaamde startpijn). Lopen, traplopen en bukken worden voor u steeds moeilijker. Deze klachten nemen toe als de slijtage verergert.

Hoe werkt het heupgewricht?

Het heupgewricht is een kogelgewricht. Dit houdt in dat het heupgewricht het mogelijk maakt om het dijbeen te bewegen ten aanzien van het bekken. In het bekken is een holte, de zogenaamde heupkom. De kop van het dijbeen past in die heupkom en samen vormen ze een kogelgewricht.

Om de heup ligt een gewrichtskapsel, dat aan de binnenkant bekleed is met gewrichtsslijmvlies. Dit slijmvlies maakt gewrichtsvocht aan dat voedingsstoffen bevat voor het kraakbeen. Het vocht fungeert zo als smeermiddel voor het gewricht. Buiten het gewrichtskapsel houden stevige gewrichtsbanden het bekken en het dijbeen bij elkaar, dekken het gewricht af en stabiliseren het.

Waardoor wordt heuppijn veroorzaakt?

Wanneer u ouder wordt vermindert de kwaliteit van het kraakbeen. Op oudere leeftijd is er vaak sprake van artrose: de kraakbeenlaag wordt aangetast en het onderliggende bot komt gedeeltelijk bloot te liggen. Bij een aangeboren heupafwijking is er een verhoogde kans op artrose. Het kraakbeen van de heup kan ook aangetast zijn door reuma.

 

Welke klachten en behandelingen zijn er?

De uiteindelijke behandeling is afhankelijk van uw klachten en het advies van uw specialist. Medinova biedt onderstaande behandelingen door top specialisten aan voor genoemde klachten en 100% vergoed door elke zorgverzekeraar.

Wanneer artrose in de heup zich voordoet kan de heup stijf worden en pijn gaan doen. In het begin treedt de pijn alleen op bij intensieve activiteiten, maar later ook bij de normale dagelijkse dingen of zelfs ’s nachts. De pijn bevindt zich meestal in de lies, soms ook in de bil en kan uitstralen naar het bovenbeen en soms ook de rug. U ervaart verschillende belemmeringen bij het lopen, maar ook in flexibiliteit in de heup. Een nieuwe heup, een heupprothese, zal dan waarschijnlijk uitkomst moeten bieden.

Er zijn verschillende methodes waarop een heupprothese geplaatst kan worden, dit heeft vooral te maken met de manier waarop het heupgewricht benaderd wordt: via de voorkant, de zijkant of de achterkant. Alle benaderingen hebben hun eigen voor- en nadelen.

 

Contact of een afspraak maken

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen of direct een afspraak bij ons maken, meestal kunnen wij uw eerste consult al binnen één week inplannen.

Download informatiefolders

Voor meer informatie kunt u onderstaande infographic en informatiefolder downloaden.

 
Klantwaardering

Medinova Kliniek Breda
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Breda

Medinova Kliniek Arnhem
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Arnhem

Medinova Kliniek Zestienhoven
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Rotterdam

 
Zorgkaart NederlandPatientenfederatie NPCF