Welke schouderoperaties voert Medinova uit?

Afspraak binnen een week
Klantwaardering 9,1
Medische top specialisten
Uw zorgverzekeraar vergoedt 100%
 
Klantwaardering

Medinova Kliniek Breda
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Breda

Medinova Kliniek Arnhem
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Arnhem

Medinova Kliniek Zestienhoven
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Rotterdam

 
Zorgkaart NederlandPatientenfederatie NPCF

U heeft last van uw nek of schouder?

Schouderpijn is heel vervelend en de oorzaak is soms lastig vast te stellen. Soms ontstaan de klachten door een val op de schouder. Vaak komen de klachten echter langzaam op, bijvoorbeeld als gevolg van een probleem van de pezen of de slijmbeurs. De klachten die kunnen wijzen op een peesprobleem of slijmbeursontsteking uiten zich door pijn rondom de schouderkap, pijn uitstralend naar de nek en de bovenarm, wakker worden bij het liggen op de schouder en/of pijn bij het heffen van de arm.

De schouder is een zeer mobiel gewricht. De botstukken hebben een grote beweeglijkheid. Kapsel, ligamenten (banden) en spieren zorgen ervoor dat de schouder goed kan bewegen, maar ook dat de botstukken niet te ver van elkaar af kunnen gaan.

Botstukken

De botstukken zijn het schouderblad (scapula), de bovenarm (humerus) de schouderkop en het sleutelbeen (clavicula). Onderdeel van het schouderblad zijn onder andere de schouderkom en het het schouderdak (acromion).

Labrum

Het labrum is een stevige kraakbeen ring die de schouderkom omgeeft. Het labrum vergroot het oppervlak van de relatief kleine schouderkom en is de aanhechting van de schouderbanden (ligamenten) en het schouderkapsel.

Gewrichten

Het schoudergewricht wordt gevormd door de schouderkop en de schouderkom. De schouderkop is relatief groot ten opzichte van de schouderkom. Het AC-gewricht wordt gevormd door het schouderdak en het uiteinde van het sleutelbeen. Het SC-gewricht wordt gevormd door het borstbeen (sternum) en het sleutelbeen.

Kapsel

Om het schoudergewricht ligt een kapsel, een sterke laag die ook wat stabiliteit geeft aan het gewricht. Daaromheen ligt de sterke spier- en peesmanchet. Deze zorgt ervoor dat de schouder een zeer ruime beweeglijkheid heeft, zonder dat deze uit de kom schiet. Tussen de spiermanchet en het schouderblad bevindt zich een belangrijke slijmbeurs. Deze kan, indien er een ontsteking ontstaat, oorzaak zijn van veel pijnklachten.

Daarnaast bevindt zich een aantal ligamenten (sterke banden) tussen bovenarm en schouderkom. Ook deze zorgen voor stabiliteit van het schoudergewricht. In de buurt van het schoudergewricht lopen voor de arm belangrijke bloedvaten en zenuwen.

Welke schouderklachten en behandelingen zijn er?

Schouderkijkoperatie

Needling (kalkafzetting)
meestal is er sprak van terugkerende slijmbeursontstekingen. De pijn wordt vaak aan de voor- en zijkant van de schouder gelokaliseerd en straalt veelal uit naar de bovenarm en elleboog.

Peesscheur
Geeft pijn in de schouder en de bovenarm. De pijn ontstaat vaak ’s nachts en neemt toe bij het liggen op de schouder. Gebruik van de arm boven schouderniveau geeft pijn en een snel moe gevoel, er is sprake van krachtafname.

Schouderprothese
Door een botbreuk, veelvuldige ontwrichtingen, reuma, onherstelbare scheuren van de pezen of door veroudering kan de kraakbeenbedekking in uw schouder slijten (artrose). De schouder kan stijf worden en pijn gaan doen.

Schouder-impingement
Het inklemmen van het spier-pees complex en slijmbeurs tussen het schouderdak en de schouderkop. Meestal is het een proces wat zich geleidelijk ontwikkeld. In de meeste gevallen treedt er pijn op in de schouder/arm als u de arm heft of naar binnen draait.

Sportblessure

Snel terecht bij het schouderspreekuur

Een pijnlijke schouder kan u belemmeren tijdens het autorijden, sporten en boodschappen doen en kan zelfs leiden tot een tijdelijke ziekmelding op uw werk. Het is prettig als u dan snel terecht kunt bij een specialist. Patiënten met schouderklachten kunnen terecht op het schouderspreekuur bij Medinova Kliniek Arnhem. Tijdens dit spreekuur worden de klachten onderzocht en de diagnose gesteld. Vervolgens stellen onze specialisten samen met de manueel therapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Orthopeed Arno van Lieshout: “Ons doel is om patiënten niet onnodig lang rond te laten lopen met schouderklachten. Dankzij de korte lijnen tussen specialist en manueel therapeut tijdens dit spreekuur, is het mogelijk om direct aan de slag te gaan met de juiste behandeling. Door deze snelle aanpak kan het probleem sneller verholpen worden en kan de patiënt de dagelijkse bezigheden weer pijnvrij uitvoeren.”

Wilt u afspraak maken voor het schouderspreekuur? Het spreekuur is in oktober 2018 van start gegaan op vrijdag, maar vindt wegens succes vanaf 1 april 2019 iedere woensdag plaats. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens. 

 

Contact of een afspraak maken

U kunt contact met ons opnemen of direct een afspraak bij ons maken via de buttons hieronder, meestal kunnen wij uw eerste consult al binnen één week inplannen.

Download informatiefolders

Voor meer informatie per behandeling kunt u onderstaande informatiefolders downloaden.

 
Klantwaardering

Medinova Kliniek Breda
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Breda

Medinova Kliniek Arnhem
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Arnhem

Medinova Kliniek Zestienhoven
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Rotterdam

 
Zorgkaart NederlandPatientenfederatie NPCF