Veelgestelde vragen

Bij de eerste afspraak dienen patiënten de onderstaande vier items mee te nemen. Dit geldt in alle Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra zoals de klinieken van Medinova.

  1. Legitimatiebewijs
  2. Verwijsbrief (tenzij u door uw huisarts via ZorgDomein bent verwezen)
  3. Zorgpas van uw verzekeraar
  4. Actueel medicatie overzicht en medicijnen in de originele verpakking

Lees meer »

Vanaf 1 januari 2012 is het verplicht om verwijsgegevens te overhandigen aan de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars stellen steeds strengere eisen aan de vergoeding van medisch specialistische zorg. Zonder een verwijsbrief worden de kosten voor een consult of behandeling bij een medisch specialist niet vergoed. Wij kunnen alleen een afspraak voor u inplannen als u in het bezit bent van een geldige verwijsbrief. U kunt uw huisarts/bedrijfsarts vragen om een verwijsbrief. Lees hier meer over de verwijsbrief »

Als u wakker bent, zorgen de hoest- en slikreflexen ervoor dat de inhoud van uw maag niet in de longen kan stromen als u zich verslikt. Tijdens de narcose werken de hoest- en slikreflexen niet. Als u dan niet nuchter bent, zou voedsel uit uw maag in uw longen terecht kunnen komen. Dit heet aspiratie en kan levensbedreigende gevolgen hebben. Ook als u een ruggenprik krijgt moet nuchter zijn voor de operatie. Tijdens de operatie kan men besluiten om u alsnog een volledige narcose te geven.

Wij adviseren u zeven dagen, maar zeker 48 uur vóór de geplande operatiedatum te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat roken de wondgenezing vertraagt en hierdoor kunnen mogelijke complicaties optreden na de operatie.

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder verzekerde zorg. Dat betekent dat de kosten door uw zorgverzekeraar 100% worden vergoed na aftrek van uw eigen risico.

Medinova is een netwerk van zelfstandige behandelcentra, zogenaamde ZBC's. Alle behandelingen die bij Medinova worden aangeboden vallen onder verzekerde zorg. Er werken 16 orthopedisch chirurgen en een neurochirurg die binnen de orthopedie gespecialiseerd zijn in een deelgebied van het bewegingsapparaat, zoals knie, rug, heup, enkel, voet of schouder. 

Onderdeel van de medische visie is dat u als patiënt advies en behandeling krijgt van de meest deskundige specialist voor uw klacht. Deze specialisatie uit zich in maximale gezondheidswinst voor de patiënt. Medinova geeft vooraf inzicht in het te verwachten resultaat van de behandeling. De kritische patiënt geeft de kliniek bestaansrecht, al onze medewerkers doen er dan ook alles aan om te zorgen dat u zich welkom en gehoord voelt.

Wij streven er naar u een zo snel mogelijke toegang tot onze klinieken te bieden. Op deze pagina treft u de actuele wachttijden van de meest voorkomende behandelingen in weken per Medinova kliniek. Dit overzicht wordt per maand bijgewerkt.