Medinova: voor iedereen toegankelijk en korte wachttijden

Over Medinova

Medinova maakt onderdeel uit van een groep van zes klinieken op het gebied van orthopedie en wervelkolomchirurgie. We werken met verschillende merknamen: Medinova, NedSpine, Orthopedium en Stichting Orthopedie Rijnmond. We zijn op dit vakgebied een grote zorgaanbieder.

Doordat onze medisch specialisten zich aanvullend hebben gespecialiseerd op deelgebieden binnen de orthopedie en wervelkolomchirurgie bieden wij een hoge kwaliteitstandaard in orthopedische zorg in Nederland. Gezamenlijk beschikken we over 30 medisch specialisten in loondienst en 300 overige collega’s.

Wij vinden dat ieder mens zijn leven lang optimale vrijheid van bewegen moet kunnen ervaren.

De meeste behandelingen worden vergoed

In onze klinieken vindt voornamelijk verzekerde zorg plaats. De behandelingen die binnen de basisverzekering vallen, worden bij Medinova 100% vergoed. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of behandelend arts nodig wanneer u naar één van onze medisch specialisten gaat. Behandelingen buiten de basisverzekering worden soms vergoed in de aanvullende verzekering. Of dit voor u ook van toepassing is, kunt u nakijken in uw polis.

Kwaliteit bij Medinova

Kwaliteit staat bij de klinieken van Medinova hoog in het vaandel. Om deze kwaliteit te waarborgen is Medinova ISO gecertificeerd.

In onze klinieken vinden jaarlijks meer dan 100.000 patiëntencontacten plaats. Medinova geeft een duidelijk antwoord op de huidige ontwikkelingen in de markt. U bent op zoek naar snelle en goede zorg; Medinova biedt deze, met persoonlijke aandacht, uitstekende specialisten en de nieuwste inzichten op technologisch en medisch-wetenschappelijk gebied.

Onderdeel van NL Healthcare Clinics

Medinova is onderdeel van NL Healthcare. NL Healthcare richt zich binnen de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg op zorgaanbieders met de ambitie om bovengemiddelde patiëntgerichte en kwalitatief hoogwaardige zorg aan te bieden.

Binnen de tweedelijns gezondheidszorg streeft NL Healthcare naar een leidende rol voor een aantal medische specialismen waar veel patiënten mee te maken krijgen. Hier is de meerwaarde van het realiseren van excellente en efficiënte zorg voor de patiënt het grootst. NL Healthcare doet dit door een gefocuste aanpak per specialisme en is inmiddels een van de grootste zorgaanbieders op het gebied van Zintuigen (Oogziekenhuis Zonnestraal), Bewegen (Medinova, Orthopedium, en NedSpine), en Huid (Dermicis).

NL Healthcare is een participatie van NPM Capital, een investeerder met een lange termijn visie op de gezondheidzorg.

NL Healthcare kiest voor nieuwe structuur 

Zorgorganisatie NL Healthcare kiest voor een nieuwe structuur na het geplande vertrek van haar directieleden Diederik de Groot en Aart den Hartog per 1 januari 2017. Beiden kondigden eerder dit jaar hun vertrek aan bij moedermaatschappij NPM Capital, omdat zij hun opdracht binnen NL Healthcare als volbracht zien nu de strategie en visie zijn verankerd en het oorspronkelijke investeringsplan is gerealiseerd. Dit komt mede tot uitdrukking in de integratie van de verschillende zorgplatforms in de organisatie, de transformatie van de bedrijfsstructuur en cultuur en het bouwen van een clinical business intelligence systeem. De Groot en Den Hartog zullen zich na ruim acht jaar NL Healthcare weer gaan richten op nieuwe initiatieven. 

Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Diederik De Groot en Aart den Hartog hebben als directieteam en ondernemers een belangrijke bijdrage geleverd aan de initiële bouw en ontwikkeling van NL Healthcare. Er staat nu een professionele en marktgerichte zorgorganisatie, met een sterke marktpositie. De komende jaren kunnen we hierop voortbouwen. Wij zijn hen dankbaar en wensen ze heel veel succes in de toekomst”. 

Persbericht 

 
Klantwaardering

Medinova Kliniek Breda
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Breda

Medinova Kliniek Klein Rosendael
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Arnhem

Medinova Kliniek Zestienhoven
Centrum voor orthopedie en beweging
Locatie: Rotterdam

 
Zorgkaart NederlandPatientenfederatie NPCF